Myofasciale Release Therapie

Myofasciale Release Therapie (MRT) is een behandelmethode die gericht is op het losmaken en het herstellen van de gezonde functie van de fascia (het bindweefsel). Het gehele fasciale systeem kun je zien als het grootste orgaan. Fascia zit onder de huid, om spieren, om organen, door botten heen en is via de fasciale lijnen allemaal met elkaar verbonden. 

Fascia horen soepel te zijn, goed over elkaar te glijden en een gezond bewegingspatroon mogelijk te maken. Ook horen fascia veel vocht te bevatten, voedingsstoffen goed op te kunnen nemen en afvalstoffen af te kunnen voeren. Training, voeding, huisvesting, trauma en stress hebben allemaal invloed op de kwaliteit van de fascia. Een verminderde kwaliteit van de fascia, blokkades, verstrakkingen en bijvoorbeeld uitdroging, verhinderen het goed functioneren van het lichaam en een vrij en correct bewegingspatroon.

Bij een goed onderhoud van je paard, tijdens de ontwikkeling door training en specifiek na een blessure, stress of trauma, is het raadzaam om je paard met regelmaat te laten behandelen. Hierbij is altijd uitgangspunt dat de MRT behandeling de training ondersteunt en omgekeerd. MRT en training versterken elkaar. 

Neem voor meer informatie of een afspraak gerust contact met mij op, 06 19802463.

Tarieven
Tot 1 augustus 2022 (gereduceerd tarief tot mijn afstuderen in juli 2022)
€ 55 excl. reiskosten
Na 1 augustus 2022
€ 85 excl. reiskosten

Werkgebied en Reiskosten
Werkgebied
Op deze kaart zie je mijn werkgebied. Staat je paard buiten dit werkgebied? Bel dan gerust even want, zeker als er meer paarden behandeld moeten worden, kijk ik graag met je naar de mogelijkheden. 

Reiskosten
Over de eerste 10 km v.v. reken ik geen reiskosten. Daarboven reken ik € 0,21 per km v.v. Deze reiskosten geef ik vooraf door en kunnen uiteraard gedeeld worden met stalgenoten.