Over Merel

Mijn belangrijkste doel is de wereld fijner maken voor paard en eigenaar. Het gebeurt maar al te vaak dat eigenaar en paard elkaar niet begrijpen en dat de samenwerking daardoor niet soepel verloopt, dat er gedragsproblemen of gezondheidsproblemen ontstaan en dat het plezier weg is.

Door mijn op de wetenschap gebaseerde kennis van paardengedrag te combineren met mijn gave als medium en healer voor paarden, kan ik snel tot de kern van het probleem komen en het ook goed helpen oplossen. De oplossingen die ik bied zijn altijd 100% welzijnsproof, fun en gericht op een blijvend resultaat.

Ik werk uitsluitend met paardvriendelijke trainingsmethodes die gericht zijn op belonen en op het bevorderen van leren, plezier en welzijn. Ik gebruik dus géén druk, dominantie, dwang, negatieve bekrachtiging of straf.

Naast de gedragstraining en het communiceren met paarden, beleef ik ook heel veel plezier aan het tekenen en schilderen van paardenportretten. Ook via het werk met de portretten leg ik contact met het betreffende paard waardoor de energie en uitstraling er vanaf spat.

Mijn paardenpassie ontstond al heel vroeg en als meisje van 14 jaar ontmoette ik mijn eerste zielspaard. Hij was een opknappertje, niet van mij, maar ik was er nauw bij betrokken. Met dit paard, dat Eros heette, bouwde ik een hechte band op. Hij volgde me zonder dat ik daar ooit de nu zo populaire technieken voor hoefde te gebruiken. Eros werd een begeleider voor me. Ik kon zijn stem horen wanneer hij me goede raad gaf en wijsheid deelde. De klap was erg groot toen ik hoorde dat hij was overleden. Na zijn dood heb ik dan ook 10 jaar de paardenwereld verlaten, maar Eros bleef boodschappen geven in mijn dromen, net zo lang tot ik terug kwam en op zijn aandringen de paarden help door healings te geven en kennis te delen.

De healings geef ik zowel op afstand als op locatie. In 2016 ben ik hiervoor twee weken naar de Verenigde Staten gegaan, op uitnodiging. Dit was zo’n succes dat er in 2018 een vervolg kwam. Dit is een fantastisch avontuur natuurlijk. Een ander geweldig avontuur is het tweede zielspaard dat, tegen mijn verwachtingen in, op mijn pad is gekomen. Ik heb in 2016 een fantastisch paard kunnen redden. Hij heeft een vreselijke start gehad waarvan ik getuige was. Voor hij mijn paard werd, liet hij me weten dat hij van mij is, iedere keer dat ik bij hem was en ook in een droom. In het begin kon ik me niet voorstellen hoe ik dat voor elkaar moest krijgen, maar zowel paarden als het universum kunnen wonderen bewerkstelligen en dit paard sprong met veel bombarie recht mijn hart en leven in.

Naast paardenhealer, ben ik internationaal tekenares voor paardenportretten (www.merelburggraaf.com). In mijn werk is het spirituele van de paarden ook erg aanwezig. Wanneer ik teken of schilder krijg ik vaak informatie over het betreffende paard en ook ziet de eigenaar vaak iets terug in de achtergrond van het schilderij dat iets over het paard zegt. Daarnaast zijn ogen mijn specialiteit. Zo’n getekend of geschilderd paard leeft!

Neem gerust contact met me op voor:
– gedragstraining
– een reading/healing voor je paard
– een portret of mooi naambord voor op de stal

Hartelijke groet,
Merel Burggraaf