Over Merel

Mijn belangrijkste doel is de wereld fijner maken voor paard en eigenaar. Het gebeurt maar al te vaak dat eigenaar en paard elkaar niet begrijpen en dat de samenwerking daardoor niet soepel verloopt, dat er gedragsproblemen of gezondheidsproblemen ontstaan en dat het plezier weg is.

Door mijn op de wetenschap gebaseerde kennis van paardengedrag te combineren met mijn gave om te communiceren met paarden, kan ik snel tot de kern van het probleem komen en het ook goed helpen oplossen. De oplossingen die ik bied zijn altijd 100% welzijnsproof, fun en gericht op een blijvend resultaat.

Ik werk uitsluitend met paardvriendelijke trainingsmethodes die gericht zijn op belonen en op het bevorderen van leren, plezier en welzijn. Ik gebruik dus géén druk, dominantie, dwang, negatieve bekrachtiging of straf.

Naast de gedragstraining en het communiceren met paarden, ben ik ook met heel veel plezier kunstenares. Ik schilder en teken paardenportretten. Ook via het werk met de portretten leg ik contact met het betreffende paard waardoor de energie en uitstraling er vanaf spat. Mijn doel is het ware wezen van het paard door mijn kunst zichtbaar te maken. Zie ook mijn internationale website www.merelburggraaf.com

Mijn paardenpassie ontstond al heel vroeg en als meisje van 14 jaar ontmoette ik mijn eerste zielspaard. Hij was een opknappertje, niet van mij, maar ik was er nauw bij betrokken. Met dit paard, dat Eros heette, bouwde ik een hechte band op. Hij volgde me zonder dat ik daar ooit de nu zo populaire technieken voor hoefde te gebruiken. Eros werd een begeleider voor me. Ik kon zijn stem horen wanneer hij me zijn wijsheid deelde. De klap was erg groot toen hij overleed. Na zijn dood heb ik dan ook 10 jaar de paardenwereld verlaten tot ik eindelijk terug kwam en het helpen van de paarden weer oppakte.

Een ander geweldig avontuur is het tweede zielspaard dat op mijn pad is gekomen. Ik heb in 2016 een fantastisch paard kunnen redden. Hij heeft een vreselijke start gehad waarvan ik getuige was. Ik wist dat hij mijn paard zou worden toen ik niet eens wist van wie hij was en wat zijn naam was. In het begin kon ik me niet voorstellen hoe ik dat voor elkaar moest krijgen, maar zowel paarden als het universum kunnen wonderen bewerkstelligen en dit paard sprong met veel bombarie recht mijn hart en leven in. Je ziet hem terug in de meeste foto’s op deze website.

Neem gerust contact met me op voor:
– gedragstraining
– communicatie met je paard
– een schilderij of tekening waarin je paard tot leven komt.

Hartelijke groet,
Merel Burggraaf