Heel Veel Paardenpraat

De afgelopen weken heb ik vooral laten zien hoe het met mijn lieve Hippie Boy gaat. Ik ben ook zo trots op hem! Maar ik ben natuurlijk niet alleen met Hippie bezig. Integendeel, ik doe zoveel readings en healings voor paarden, dat het me leuk leek om een blogpost te schrijven met wat van de hoogtepunten en wat er zoal voorbij komt. Geen enkel paard is hetzelfde en geen reading is hetzelfde. En hoewel ik ontzettend veel readings heb gedaan, blijf ik me verbazen over wat er voorbij komt!

Geen reading is hetzelfde, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat de eigenaar of verzorger het paard wil helpen. Ik krijg dan ook vragen als: waar komt deze gedragsverandering vandaan, waarom eet mijn paard niet meer, wat heeft mijn paard nodig op dit moment, welk besluit moet ik nemen met betrekking tot deze verhuizing, wat is er in het verleden gebeurd met mijn paard, wat heeft mijn paard nodig om fysieke klacht X te verhelpen? Ik geef graag een paar voorbeelden van de afgelopen paar weken.

Stoppen Met Eten

Ik trof een eigenaresse met grote zorgen. Haar grote vriend waar ze alles voor doet, at niet meer. Geen hooi, niks. Toen ik contact maakte met het paard was hij erg voorzichtig met zijn informatie. Het was duidelijk dat hij niet helemaal open was naar me omdat hij zijn eigenaresse beschermde. Toen ik doorvroeg, bleek dat hij niet meer at omdat hij bepaalde problemen/emoties overnam van de eigenaresse om haar te helpen. Het resultaat was dat hij niet meer at en daar kreeg de eigenaresse nog meer stress van. Ik kon hem uitleggen dat hij haar beter kon helpen door goed te eten en te zorgen dat het met hem juist goed gaat. Alleen zo kan de eigenaresse zich bij hem juist weer steeds beter gaan voelen en in ieder geval niet nog meer stress krijgen. Het paard begreep dit heel goed. Probleem opgelost. Hij at weer.

Beslissingen
Wat ook regelmatig gebeurt, is dat de eigenaar het paard wil betrekken bij een beslissing. Dat vind ik altijd zo mooi! En paarden voelen zich echt super gezien als ze zeggenschap krijgen over zichzelf. Dit gaat regelmatig over verhuizingen en pas geleden nog om een castratie. Paarden krijgen niet alleen graag zeggenschap over zichzelf, maar ze zijn ook erg wijs. Paarden kunnen het grotere geheel en de verschillende belangen heel goed zien en daardoor kunnen ze de gevolgen van een besluit goed inschatten. Paarden zijn keer op keer grote nobele wijze meesters waar wij heel veel van kunnen leren. Een reading die me ook erg is bijgebleven, is een reading over het wel of niet laten inslapen van een paard. Wat een moeilijk besluit! De informatie van het paard was echter zo helder, zo doordacht, zo in lijn met het grotere geheel, dat het besluit op deze manier niet alleen een stuk makkelijker werd, maar het afscheid ook een stuk mooier en draaglijker.

Preacher (Florida, VS), ná een intense healing, toont dankbaarheid en connectie.

Dankbaarheid en Liefde
Waar ik paarden ook erg om bewonder is het feit dat ze vaak zo dankbaar zijn als een eigenaar zijn best doet om het paard te geven wat het nodig heeft of het paard na een heftig leven een fijn leven geeft, ook al is het paard misschien niet meer helemaal heel. Ook gebeurt het regelmatig dat een paard letterlijk zegt van zijn eigenaar en bijvoorbeeld bepaalde mensen om hem heen te houden. Paardenharten zijn zó groot en als ze je hun liefde schenken, dan reken maar dat je in een bad van liefde terecht komt. Dat ik dit kan voelen is een van mijn grootste cadeaus.

Muziek Als Boodschap
Soms gebeuren er ook best vreemde dingen en dan moet ik er maar op vertrouwen dat de eigenaar het kan plaatsen. Zo had ik laatst een zeer goed en makkelijk gesprek met een prachtige hengst. Toen ik na de reading nog wat extra healing gaf aan hem, liet hij me muziek horen. Dit specifieke nummer bleef zich maar herhalen in mijn hoofd. Terwijl ik dit hoorde, voelde ik mijn twijfel of ik dit wel aan de eigenaar kon vertellen. Het was namelijk een nummer uit de Efteling en misschien werd het wel gek of kinderachtig gevonden. Natuurlijk heb ik dit wél gedeeld en kreeg ik een prachtige reactie terug. Juist dit nummer had enorm veel betekenis en dit raakte enorm. Een teken dat het paard zich enorm gezien voelt en wil laten weten dat hij zijn eigenaar ook werkelijk ziet, zelfs de diepste emoties.

Honden
Ook voor honden doe ik readings. Ik ervaar honden als wezenlijk anders dan paarden, maar oh wat hebben ze een groot hart en wat een interessante gesprekken heb ik met deze sociale en beschermende dieren. Ik merk dit trouwens ook in mijn communicatie met mijn eigen paard Hippie Boy en mijn Whippet hond Olaf. Waar Hippie liefdevol streng en nobel is in zijn communicatie, is Olaf vinnig en eigenwijs. Dit past helemaal bij deze persoonlijkheden.

Dit is zo maar een greep en dan ook telkens maar een samenvatting. Ik krijg tijdens mijn readings allerlei informatie door. En omdat ik vooraf nooit iets wil weten over het dier, is het voor de eigenaar heel bijzonder om zo te kunnen controleren dat mijn informatie allemaal klopt. Dieren zijn ook super eerlijk. Ik geef ze de kans om werkelijk te kunnen delen wat ze willen delen en verander de informatie niet. Soms hoop ik dan maar dat de eigenaar het goed opvat, maar gelukkig komt dit altijd goed. Het dier weet kennelijk precies wat hij of zij tegen de eigenaar kan zeggen.

Gesprek met je Paard of Hond?
Wil jij ook graag dat ik met je paard (of hond) communiceer? Neem dan gerust contact met me op via het contactformulier via deze website of door een e-mail te sturen aan merelburggraafeac@gmail.com.
Ik werk op afstand, dus ik werk voor heel Nederland, België, de Verenigde Staten en waar dan ook ter wereld 🙂

Hartelijke groet,
Merel Burggraaf
Ook Hippie ontvangt regelmatig healings, mijn grote vriend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *