Opsporing Verzocht – Verloren Kat Dropje

Het is een koude, regenachtige novemberavond als ik een berichtje krijg met de vraag of ik ook een zoekgeraakt katje kan opsporen. Het ging om een kitten dat al 24 uur weg was en het was echt van dat barre novemberweer. Dat wilde ik zeker proberen. Het is dan wel geen paard, maar als dierentolk of dierencommunicator maakt het natuurlijk in feite niet uit met wat voor diersoort ik contact maak. Ik ontving een foto en ging op zoek naar Dropje.

Deze poes wilde maar wat graag gevonden worden. Ik voelde direct dat ze nog leefde, maar ook dat ze het zwaar had en dat dit niet nog lang moest duren. Ik voelde hoofdpijn en rillerigheid. Ze was gelukkig niet de weg overgestoken, maar aan de kant van het huis gebleven. Terwijl ik contact had met de poes, was de bezorgde dame thuis en alert op mijn whatsapp-berichten.

Ik vroeg de poes me te laten zien wat zij zag. daarop liet ze me zien dat ze allemaal hout om zich heen zag, licht hout. Het leek erop dat ze allemaal takken om zich heen had. Ze liet me zien dat ze buiten was en ze vertelde dat ze niet weg kon. Ze voelde slap en verward, maar ook een soort van opgesloten, alleen dan buiten en niet in een schuur of zo. Ik voelde dat ze bij een huis en een schuur in de buurt zat en het voelde als het terrein van de buren of tussen de buren en het huis van de dame

Het Verlossende Woord

Intussen had ik contact met de dame en liet ik alles weten wat ik doorkreeg van de kat en wat ik zag en voelde. Ze had al volop gezocht en geroepen, maar er was één probleem met dit kitten… ze miauwt nooit, dus ze reageerde niet. Daarop heb ik direct aan de poes gevraagd of ze wilde miauwen en dan graag hard. Intussen ging de eigenaresse naar buiten en het eerste wat ze hoorde was haar kitten. Eindelijk gaf ze het verlossende woord en miauwde heel hard. Ze zat recht naast het huis, tussen takken, in een hoge boom. En ze was gered. Het kitten is uiteraard gelijk uit de boom gehaald en lekker mee naar binnen genomen om op te drogen en warm te worden <3 Gevonden! En dit alles in een kwartier. Iedereen, ik ook, was zo blij. Het kitten was zo koud. Dit had echt niet veel langer moeten duren. Eind goed, al goed en zo’n avontuur levert haar vast een goede verhaal op in de kattenwereld.

De dag erna, Dropje heerlijk behaaglijk bij de verwarming. Een beeld waar ik heerlijk warm van werd. Dropje is goed bekomen.

Hartelijke groet,
Merel Burggraaf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *